Utorak , 23. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Rukometaši Maglaja večeras dočekuju Slogu iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja

img

Večeras će u Sportskoj dvorani u Maglaju u okviru 2. kola Premijer lige BiH, snage odmjeriti rukometaši Maglaja i MRK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje. U prvom kolu, RK Maglaj je doživio težak poraz u Visokom od ekipe RK Bosna rezultatom 36:21, dok je Sloga na svom terenu priredila iznenađenje savladavši Borac iz Banja Luke sa 26:24. 

MRK Sloga je novajlija u Premijr ligi i radi se o kvalitetnoj ekipi, što su dokazali i u prvom kolu. Rukometaši Maglaja u novu sezonu ulaze sa dosta podmlađenim sastavom i podrška s tribina je potrebnija nego ikada.

"Što se tiče sutrašnje utakmice, respektujemo Slogu iz Gornjeg Vakufa, ali siguran sam da će bodovi ostati u Maglaju. U ime cijele ekipe, mogu obećati da ćemo svi dati 120% od sebe da bodovi ostanu u Maglaju. Ovim putem pozivam sve navijače da nas u što većem broju podrže. Igrao sam u Maglaju sa nekim drugim ekipama i znam kakva je atmosfera u Maglaju. Znam da će navijači biti naš 8. igrač i da će nam pomoći da dođemo do tri veoma važna boda“, izjavio je Goran Šarenac, najzvučnije pojačanje RK Maglaj ove sezone.

"Očekujemo pobjedu. Respektujemo ekipu Sloge koja se pojačala, savladali su Borac u prvom kolu, ali mi kući uvijek imamo vjetar publike i jednu drugu energiju kod igrača. Mi ćemo se boriti i dati sve od sebe da slavimo u ovom susretu“, izjavio je Ermin Bajrić, šef stručnog štaba RK Maglaj.

Utakmica u Sportskoj dvorani u Maglaju igra se večeras od 19,00 sati.


maglaj.net