Srijeda , 24. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

San se ostvario mladoj odbojkašici OK Maglaj, Ajni Bradarić

img

San se ostvario mladoj odbojkašici Ajni Bradarić

San svakog sportiste, posebno mladog, je zaigrati za neku od reprezentativnih selekcija. Maštala je i o tome Ajna Bradarić (16), članica Odbojkaškog kluba „Maglaj“. Želja joj se i ostvarila pa je kao članica kadetske reprezentacije BiH, učestvovala na turniru u italijanskom Trevisu. Mlade nade bh odbojke na kraju su bile pete od ukupno 15 ekipa i reprezentacija koliko ih je učestvovalo na turniru.

Članica izuzetno talentovane generacije

Ajna se odbojkom bavi o svoje osme godine. Prve odbojkaške korake napravila je uz trenere Irfana Suljakovića, Dinu Sejmenovića i Nermina Hanumića, a puno je naučila i od sadašnjeg trenera Tarika Gračića. Bolji poznavaoci odbojkaških prilika tvrde da je vanserijski talenat i da njeno vrijeme tek dolazi. Ajna je članica jedne izuzetno talentovane i uspješne generacije. Ove godine dva puta su se okitile titulum najboljih u Federaciji BiH, dok su na Državnom bile četvrte. „Čast mi je bila braniti boje svoga kluba i Maglaja na jednom velikom turniru. Bila sam sretna kada sam dobila poziv za Treviso“, rekla nam je Ajna. Mlade bh reprezentativke odigrale su šest susreta, od kojih su u četiri slavile dok su u dva poražene. „Zaigrati u dresu sa državnim grbom san je svakog sportiste i bila sam presretna kada sam dobila poziv za Treviso. Znam da je to bila i velika odgovornost jer predstavljala sam svoj klub i grad na međunarodnom turniru“, rekla nam je Ajna i dodala. „Ljepota odbojke je i u tome što izgrađujete sportski duh, stičete prijateljstva, niste sebični i učite da radite u kolektivu“.

Očekuje značajniju minutažu i u „prvom“ timu

Za Ajnu je prvi reprezentativni nastup samo dodatni vjetar u leđa da trenira jače i više. U Italiji je imala priliku da svoje znanje iz odbojke uporedi za znanjem mladih odbojkašica iz Evrope, a kako nam je rekla još ima puno mjesta za napredovanje.

U budućnosti bi voljela zaigrati za neki veliki klub i braniti boje svoje zemlje na međunardonim takmičenjima. Nova sezona u Superligi Federacije BiH u kojoj se takmičenje i članice Odbojkaškopg kluba „Maglaj“, počinje uskoro. I Ajna ali i njene klupske kolegice iz kadetskog pogona očekuju značajniju minutažu i priliku za dokazivanje.

 N.Br./maglaj.net