Subota , 20. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Ekipa RK Maglaj počela sa pripremama

img

Cilj zadržati premijerligaški status

Ekipa Rukometnog kluba Maglaj počela je sa pripremama pred novu sezonu u Premijer ligi BiH. Maglajski „Romantičari“ u novu sezonu kreću sa izuzetno mladom ekipom, oslonac je uz nekoliko pojačanja, na domaće snage i igrače ponikle u Školi rukometa. Pred sezonu je utvrđen i cilj a to je zadržati premijerligaški status. U odnosu na prošlu sezonu, tri su nova imena Goran Šarenac, koji je došao iz RK Lokomotiva Brčko, u karijeri je još nastupao za Derventu, dobojsku Slogu, Gradačac, sarajevsku Bosnu te francuski Montelimar i Ashdood iz Izraela. Novo ime je i Stjepan Malbašić iz RK Žepče juniorski reprezentativac BiH i povratnik u redove matičnog kluba Emir Bajraktarević, koji je sezonu i po bio član RK Žepče. Ostali su igrači koji godinama brane boje maglajskog rukometnog kluba kao i članovi mlađih selekcija.

Kapitensku traku naredne sezone nosiće golman Kenan Mutapčić. Maglajski rukometaši pripreme će obaviti na stadionu, u sportskoj dvorani i teretani. „Dosta je promjena u igračkom kadru. Otišlo je puno iskusnih igrača koji su bili nosioci igre u prošloj sezoni i biće to teško nadoknaditi. Vjerujem u ovu ekipu i momke, biće i uspona i padova kroz sezonu, ali vjerujem da ćemo ispuniti zadate ciljeve“, rekao je trener Ermina Bajrić i dodao. „Prošla sezona je bila i prošla, peto mjesto bio je odličan rezultat, ali mi sada moramo gledati naprijed“.

Prisutnim igračima obratili su se članovi Uprave, sportski direktor Kenan Bašić te predsjednik Uprave Braco Bradarić. Ono što su posebno naglasili jeste vjera da ova ekipa može napraviti dobar rezultat u predstojećoj sezoni. „U protekla dva mjeseca Uprava je dosta radila na potpisivanju ugovora sa mladim igračima, radili smo na tome da dovedemo i par pojačanja a sve sa ciljem da izborimo opstanak u Premijer ligi. Uporedo radimo na traženju novih sponzora i sve dolazi na svoje. Radimo na tome da obezbjedimo što više sponzora i ja bih molio naše privrednike na općini da se odazovu našem pozivu za potpisivanje sponzorskih ugovora, a mi ćemo im se odužiti na naš način“, rekao nam je Braco Bradarić, predsjednik Uprave RK Maglaj.

Ekipa RK Maglaj odigraće i nekoliko pripremnih utakmica protiv Konjuha iz Živinica, Dervente te zavidovićke Krivaje, a 24. i 25.augusta učestvuje na jakom turniru u Gornjem Vakufu na kojem će se naći i Jeruzalem Ormož (Slovenija), banjalučki Borac te Izviđač Ljubuški. Inače, aktivnosti u RK Maglaj mogu pomoći i svi zainteresovani i to kroz kupovinu članskih kartica za sezonu 2018/2019, te sportskih rekvizita koji će uskoro biti u prodaju i jednom fun shop-u.

Spisak pozvanih igrača

Na prvo okupljanje pozvani su: Rijad Kahriman, Haris Bašić, Edo Mehinagić, Goran Šarenac, Amar Hasić, Damir Kadrić, Adi Kujrić, Tarik Karabegović, Eldar Memišević, Amar Kendić, Stjepan Malbašić, Emir Bajraktarević, Alen Ridžal, Sifet Hajdić, Kenan Mutapčić, Maid Džanbegović, Nedim Karajbić, Alan Mujkanović, Tarik Velić, Adin Čanić, Ajdin Smajlović i Amar Murtezanović.


N.Br./maglaj.net