Petak , 19. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

NK Vis ''Simm-Bau'' Kosova osvojio treće mjesto na turniru u Jelahu

img

FOTO: FK Borac/FB

U organizaciji Fudbalskog kluba Borac i Mjesne zajednice Jelah, a u sklopu kulturno-sportske manifestacije “Jelaško ljeto 2018”, proteklog vikenda u Jelahu je na stadionu "Šibovi" odigran 22. memorijalni nogometni turnir “Sakib Subašić-Manga”.

Na ovogodišnjem turniru učestvovali su: NK “Bratstvo” Gračanica, NK “Vis Simm-Bau” Kosova, NK “TOŠK” Tešanj i FK “Borac” Jelah.

U prvoj polufinalnoj utakmici Bratstvo je rezultatom 3:1 savladalo Borac, dok je u drugom meču TOŠK bio bolji od Visa rezultatom 4:2. Oba pogotka za NK “Vis Simm-bau” Kosova u ovoj utakmici postigao je Suljić. 

U utakmici za treće mjesto sastali su se FK Borac i NK “Vis Simm-Bau”, a Kosovljani su golom Aldina Softića slavili rezultatom 1:0. U finalu su snage odmjerili NK Bratstvo i NK TOŠK, a regularni dio susreta je okončan rezultatom 0:0, a nakon izvođenja deset krugova jedanaesteraca rezultat je glasio 7:6 u korist ekipe iz Gračanice.

Najbolji igrač turnira je Marinko Rastoka (TOŠK), najbolji golman Tino Divković (Bratstvo), dok je najbolji strijelac Eldin Suljić (NK “Vis Simm-Bau”).


maglaj.net