Petak , 19. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Bajrić produžio saradnju sa RK Maglaj

img

Trener seniorske ekipe Rukometnog kluba „Maglaj“, Ermin Bajrić, produžio je saradnju sa RK „Maglaj“, te će i naredne 2018/2019. sezone s klupe predvoditi maglajske rukometaše. Bajrić je ispunio ciljeve koje je dao prethodni Upravni odbor pred njega, kada je došao na ovu funkciju početkom 2018. godine (proljetni dio prethodne sezone), a to je bio povod, da se saradnja nastavi i u budućnosti.

Popularni Romantičari su prethodnu sezonu završili na fenomenalnom 5. mjestu, sa ukupno 13 pobjeda i 11 poraza, a veliki doprinos tom uspjehu dao je i trener Bajrić. Pored sjajnih rezultata sa seniorskom ekipom, Bajrić je u prethodnoj sezoni osvojio i prva mjesta sa dvije selekcije Škole rukometa u okviru Omladinske rukomtne lige-Sjever, te sa njima izborio završnicu državnih prvenstava.

Produžena saradnja sa četiri igrača, povratak Bajraktarevića

Pored trenera Ermina Bajrića, Rukometni klub je u prethodnom periodu potpisao ugovore sa još četvoricom igrača, koji će u sljedećoj sezoni biti okosnica maglajske ekipe: Eldarom Memiševićem, Kenanom Mutapčićem, Harisom Bašićem i Emirom Bajraktarevićem, koji se vraća u svoj matični klub.

Eldar Memišević se u protekloj polusezoni vratio u svoj matični klub iz Katara i odlučio tu ostati još jednu sezonu. Jedan od najboljih desnih krila u Bosni i Hercegovini bio je dio ekipe, koja je pokazala sjajne rezultate u drugom dijelu protekle sezone, završivši na 5. mjestu.

Kenan Mutapčić godinama je jedan od najiskusnijih i najboljih maglajskih rukometaša, ali i jedan od miljenika maglajskih navijača. Mutapčić je i poput Memiševića produžio saradnju sa RK „Maglaj“ na još jednu sezonu.

Haris Bašić, Zavidovićanin, koji je pred početak protekle sezone došao u naš klub, potpisao je također ugovor na još jednu godinu i ostat će dio ekipe i za sezonu 2018/2019.

Emir Bajraktarević, jedan je od izdanaka Škole rukometa RK „Maglaj“. Protekle dvije sezone je nastupao za RK „Žepče“, a od sljedeće sezone se vraća u svoj matični klub.

U narednom periodu, Rukometni klub „Maglaj“ produžit će saradnju i sta ostalim rukometašima na koje trener Bajrić računa u sljedećoj sezoni.


Mahir Čaušić/maglaj.net