Utorak , 22. Sep, 2020

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Održan sastanak načelnika sa novim i dosadašnjim direktorom Natron-Hayata


img

 

Danas je održan sastanak načelnika općine Mirsada Mahmutagića sa direktorima Natron-Hayata, sa gospodinom Mehmet Eray Nasozom koji odlazi iz BiH i predaje funkciju direktora gospodinu Omeru Egilmezu.

U srdačnom razgovoru načelnik Mahmutagić uputio je riječi zahvale za dosadašnju uspješnu saradnju.

„Vama gospodine Nasoz hvala na dobroj saradnji. Želim Vam sve najbolje, da Vas zdravlje služi i da dođete u Maglaj kao prijatelj ovog grada. A Vama gospodine Egilmez želim sreću, dobre poslovne rezultate i uspješnu saradnju u budućem periodu. Općina Maglaj će Vam biti na raspolaganju, za sve što možemo pomoći u našem domenu“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Gospodin Omer Egilmez kazao je da je zahvaljujući dosadašnjem direktoru Nasozu ova kompanija poslovala izuzetno uspješno i dodao:

„Prvo drago mi je da sam u ovoj predivnoj zemlji Bosni i Hercegovini. Sad preuzimam štafetu od gospodina Mehmeta. Nadam se da ću biti uspješan kao on. Prvi utisci su sjajni, ljudi su druželjubivi i prijatni ovdje. Primjetio sam da imam dobar tim u fabrici.  Osjećam se kao da sam kod kuće. Nadam se da ću imati dobre, zdrave dane u Maglaju. Jako mi je drago što imamo podršku Općine Maglaj i naravno i mi iz Natron-Hayata smo tu za Općinu svakako, jer Natron-Hayat predstavlja Maglaj.“

Gospodin Mehmet Eray Nasoz zahvalio se načelniku na dosadašnjoj saradnji i podršci.

„Hvala Vam na saradnji i podršci, koju nikada nećemo zaboraviti. Uvijek će Maglaj ostati u mom srcu. Pokušat ću jednom godišnje barem da se vratim. Hvala vam puno za sve. Maglaju želim puno sreće“, kazao je Nasoz.

U razgovoru je pomenut problem mosta u Liješnici, a načelnik Mahmutagić iskoristio je priliku i kazao:

„U Općini Maglaj jučer je otvoren tender za izgradnju novog mosta, betonskog mosta sa pješačkim stazama. Očekujemo nakon e- aukcije da pristupimo potpisivanju ugovora nakon isteka perioda roka za eventualnu žalbu. Računamo da ćemo tokom jeseni završiti izgradnju novog mosta, da će biti u funkciji. U međuvremenu će se transportni saobraćaj odvijati kroz grad, Ulicom 1. marta prema Natron-Hayatu. Svakako intencija nas iz Općine jeste da izvođač koji bude izabran posao završi u najkraćem mogućem roku.“