Petak , 19. Apr, 2024

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Načelnik Mahmutagić upriličio prijem za Adija Softića, Evropskog omladinskog amdasadora regije Zapadni Balkan


img

 

Danas je načelnik općine Mirsad Mahmutagić upriličio prijem za Adija Softića, Maglajliju koji ponosno nosi titulu Evropskog omladinskog amdasadora regije Zapadni Balkan. Tom prilikom razgovarali su o dosadašnjim uspješno realiziranim aktivnostima u oblasti kulture, programu interesovanja, kao i planovima za budućnost.

Načelnik Mahmutagić  je dao apsolutnu podršku Softiću za njegov rad, koji se, između ostalog, odnosi na borbu za ostanak mladih u BiH.

„Najiskrenije ti čestitam i želim svu sreću, da budeš zadovoljan svojim radom i rezultatima, samim time i mi ostali ćemo biti zadovoljni. Općina Maglaj je na raspolaganju i vrata su zaista otvorena, posebno vjerujući u tvoje sposobnosti, mladu osobu koja zna šta hoće i to što hoće, zna kako može ostvariti. Vjerujem da će tvoji rezultati doprinijeti jačanju kulture u ovom gradu“, istakao je načelnik Mahmutagić.

Adi Softić je govorio o početku službenog mandata, šta to sve podrazumijeva, te kakve ga obaveze čekaju u narednom periodu. Posebno je uputio zahvalnost za današnji upriličeni prijem.

„Zahvaljujem se ovom prilikom Općini i načelniku na ovom prijemu. Lijepo je znati da saradnja i podrška ovakvim i sličnim incijativama neće biti uskraćena i radujem se uzajamnoj podršci i rezultatima, koji na polju kulture, sigurno neće izostati“, kazao je Adi Softić, Evropski omladinski ambasador regije Zapadni Balkan.