Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?order=date&part=snippet&channelId=UC2ZPK3NY0rB1y0MCoDAf5kw&maxResults=10&key=AIzaSyBufgpTIm00R6j5eu7QAm1ZJfYQzYdFFx8): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /var/www/vhosts/maglaj.net/httpdocs/ba/opcina.php on line 18
maglaj.net - OPĆINA MAGLAJ - Učenici srednjih škola iz Živinica posjetili Maglaj
Utorak , 31. Mar, 2020

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Učenici srednjih škola iz Živinica posjetili Maglaj


img

 

Danas su učenici Mješovite srednje škole i Gimnazije iz Živinica ( njih 160 ) zajedno sa profesoricama  posjetili Maglaj u povodu Dana maternjeg jezika. Dobrodošlicu im je uputio načelnik općine Mirsad Mahmutagić i tom prilikom su položili cvijeće na Centralno spomen obilježje u Parku ljiljana.

Nakon toga, u organizaciji Udruženja mladih "Pod našom tvrđavom-Sub castro nostro" posjetili su Biblioteku koja je jedna od najljepših u BiH, zatim su se uvjerili u vrijednost kulturno-historijskih znamenitosti kao što je Delibegov han, Uzeirbegov konak, Tvrđava, džamija Kuršumlija, te Čabrina kafana. Mladi su ih upoznali o historiji grada i uvjerili da ko god dođe jednom u Maglaj, poželjet će ponovo da se vrati.