Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?order=date&part=snippet&channelId=UC2ZPK3NY0rB1y0MCoDAf5kw&maxResults=10&key=AIzaSyBufgpTIm00R6j5eu7QAm1ZJfYQzYdFFx8): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /var/www/vhosts/maglaj.net/httpdocs/ba/opcina.php on line 18
maglaj.net - OPĆINA MAGLAJ - Održana 35. sjednica Općinskog vijeća Maglaj
Petak , 28. Feb, 2020

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Održana 35. sjednica Općinskog vijeća Maglaj


img

 

Danas je održana 35. redovna sjednica Općinskog vijeća Maglaj i predviđeno je jedanaest tačaka Dnevnog reda.

Usvojen je Program rada načelnika općine i općinskih službi za 2020. godinu, Program rada Općinskog vijeća Maglaj za 2020.godinu uz sugestije, kao i Operativni budžetski kalendar za izradu i donošenje Budžeta/Proračuna Općine Maglaj za fiskalnu 2021.godinu.

U nastavku rada, usvojen je Plan aktivnosti za implementaciju Platforme za mir 2018-2020., te je doneseno  Rješenje o imenovanju Komisije za izbor Općinskog pravobranioca Općine Maglaj.

Donesena je Odluka o visini i načinu isplate naknada općinskim vijećnicima, predsjedavajućeg, zamjenika predsjedavajućeg/dopredsjedavajućeg i naknada članovima Komisija Općinskog vijeća, Odluka o kriterijima, mjerilima i načinu finansiranja parlamentarnih grupa političkih stranaka i samostalnih vijećnika u 2020. godini i Odluka o visini naknade članovima Općinske izborne komisije.

Također, usvojena je Odluka o pristupanju djelimičnoj izmjeni Regulacionog plana „Centar Maglaj-sjeverni dio“ zahtjev Zovko Metilda iz Žepča, po punomoćniku Rizi Mezetoviću, advokatu, kao i  Nacrt Odluke o prosječnoj građevinskoj cijeni 1 m2 korisne stambene površine na području općine Maglaj za 2020. godinu.

Sjednica Općinskog vijeća Maglaj prekinuta je prije izglasavanja jedanaeste tačke Dnevnog reda Informacija o provedenim aktivnostima po Nacrtu Statuta MZ zbog nedostatka kvoruma. Navedena tačka će biti na Dnevnom redu sljedeće sjednice Općinskog vijeća.