Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?order=date&part=snippet&channelId=UC2ZPK3NY0rB1y0MCoDAf5kw&maxResults=10&key=AIzaSyBufgpTIm00R6j5eu7QAm1ZJfYQzYdFFx8): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /var/www/vhosts/maglaj.net/httpdocs/ba/opcina.php on line 18
maglaj.net - OPĆINA MAGLAJ - Niz realiziranih aktivnosti u sklopu projekta PRO BUDUĆNOST
Petak , 28. Feb, 2020

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Niz realiziranih aktivnosti u sklopu projekta PRO BUDUĆNOST


img

 

U sklopu projekta Pro Budućnost, Općina Maglaj je provela niz aktivnosti u saradnji sa KK „Maglaj“, a sve u cilju kako bi mlade košarkašice i košarkaši kroz sport i druženje, uspostavili nova prijateljstva, razmjenili iskustva, kao i nove ideje.

Neke od sprovedenih aktivnosti su bile posjeta Prokoškom jezeru, održavanje turnira „Maglaj 2019“ gdje su pored domaćina učešće uzeli mlađe selekcije košarkaških klubova iz Žepča, Teslića, Sarajeva i Zenice.Završna aktivnost je bila posjeta Ribarskoj stazi kako bi se u opuštenoj atmosferi zaključio projekat. Cilj je da i nakon završetka projekta, stečena prijateljstva sa drugim klubovima nastave se istim intenzitetom i možda rezultiraju novim projektima u budućnosti.

Projekat provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT) i Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA).

 

Više o svemu možete pogledati OVDJE