Warning: file_get_contents(https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?order=date&part=snippet&channelId=UC2ZPK3NY0rB1y0MCoDAf5kw&maxResults=10&key=AIzaSyBufgpTIm00R6j5eu7QAm1ZJfYQzYdFFx8): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /var/www/vhosts/maglaj.net/httpdocs/ba/opcina.php on line 18
maglaj.net - OPĆINA MAGLAJ - Obavještenje za poljoprivredne proizvođače
Subota , 04. Apr, 2020

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Obavještenje za poljoprivredne proizvođače


img

 


Obavještavamo građane da je “Udruženje poljoprivrednika, proizvođača voća, povrća, jagodičastog voća i uzgoj stoke“ sa Bijele ploče u okviru projekta „Ekologika-Jačanje saradnje između pčelara i voćara u cilju boljih prinosa, te očuvanja pčelinjih zajednica“ u saradnji sa partnerom „Udruženjem pčelara Maglaj“ planiralo radionice obuke na temu „Proizvodnja pčelinjih matica“ za zainteresovane polaznike iz segmenta pčelarstva, poljoprivrede, ali i za sva ostala lica kojima je navedena tema interesantna.


Obuka je planirana za utorak, 03.decembar od 18.00 sati u prostorijama udruženja pčelara, uz stručnog predavača Rešada Hifziefendića.

Ova neprofitna organizacija, kandidovala je projekat „Ekologika-Jačanje saradnje između pčelara i voćara u cilju boljih prinosa, te očuvanja pčelinjih zajednica,“ koji se implementira u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu, a kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

Projekat se implementira na području općine Maglaj u periodu od 9 mjeseci, u saradnji sa Udruženjem pčelara Maglaj i Udruženjem „Agro-Liješnica“, a u toku prošle sedmice uspješno je izvršena nabavka i podjela 500 sadnica različitih sorti voća učesnicima naših projektnih edukacija. Osim toga, u toku su realizacije obuka odraslih osoba iz pčelarstva i poljoprivrede od strane predavača Ekrema Suljakovića, Amira Čajića i diplomiranog agronoma Maida Suljakovića.