Petak , 19. Apr, 2024

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Muftija zenički posjetio Općinu Maglaj


img

 

Muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević posjetio je danas Općinu Maglaj i sastao se sa načelnikom općine Mirsadom Mahmutagićem. Sastanku su prisustvovali predsjednik IO Medžlisa Islamske zajednice Maglaj Seid Omerović, glavni imam Nevres ef. Hodžić, kao i Edin Kavazović, rukovodilac  Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva.

Razgovarali su o odnosima između Općine Maglaj i Islamske zajednice, zatim o određenim pitanjima koja treba razrješiti. Također, razmotrili su koje korake bi trebali poduzeti u narednom periodu, kako bi i do sada neriješena pitanja, koja su dugogodišnja, riješili na zadovoljstvo i Općine Maglaj i Islamske zajednice.

„Ja vjerujem da su odnosi između Medžlisa Islamske zajednice Maglaj i Općine Maglaj zaista na zadovoljavajućem nivou i da takvi i moraju da budu. Nadam se da ćemo na obostrano zadovoljstvo, korak po korak riješiti određena pitanja“, kazao je načelnik Mahmutagić.

„Medžlis Islamske zajednice Maglaj i Islamska zajednica imaju prilično dobru saradnju sa Općinom Maglaj i sa Općinskim strukturama, ali svakako postoje neka pitanja, izazovi koji na neki način opterećuju naše odnose i u skladu s time smo delegirali nekoliko pitanja koji se tiču Islamske zajednice i Općine. S obzirom da smo mi kao Islamska zajednica direktno naslonjeni, moramo sarađivati tijesno sa Općinom, zato smo danas tu. Ja se zahvaljujem načelniku krajnje dobronamjerno na namjeri da sebi u rad stavi kao zadaću neka od naših bitnih pitanja“, kazao je hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević.