Srijeda , 27. May, 2020

Koronavirus u Maglaju

7 slučajeva (trenutno)
635 testirano
0 samoizolacija
134 oporavljenih

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Završeni radovi na izgradnji servisne saobraćajnice u Poslovnoj zoni Liješnica


img

 

Ovih dana završeni su radovi na izgradnji moderne i funkcionalne servisne saobraćajnice u Poslovnoj zoni Liješnica u Maglaju, kao najznačajnije infrastrukture za poboljšanje pristupa, kapaciteta, kvaliteta i atraktivnosti ove poslovne zone, a kao faktora za ekonomski rast i kreiranje što boljeg okruženja za djelovanje malih i srednjih poduzeća (MSP).

Projekat je uspješno realiziran u okviru Grant sheme „Unapređenje poduzetničkih zona“ za 2018. godinu kao podrška poboljšanju poslovne infrastrukture i usluga za razvoj poduzetničkih zona u svrhu ekonomskog rasta i zapošljavanja na lokalnom nivou, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i uz finansijsku podršku Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona i Općine Maglaj.

Nakon realizacije ove faze izgradnje servisne saobraćajnicei uz postojeću raskrsnicu na M17, realizacija ovog projekta već rezultira aktiviranjem novih građevinskih parcela, opremljenih funkcionalnom, modernom  infrastrukturom u Poslovnoj zoni Liješnica  te je evidentno da poslovna zona postaje atraktivan kompleks koji su već prepoznaju pojedini investitori i, shodno započetim razgovorima, očekuju se i  nove investicije u Poslovnoj zoni Liješnica.