Ponedeljak , 01. Jun, 2020

Koronavirus u Maglaju

3 slučajeva (trenutno)
635 testirano
0 samoizolacija
138 oporavljenih

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Općina Maglaj i Bit Alijansa potpisali Memorandum o saradnji


img

 

U petak je u prostorijama Općine Maglaj potpisan Memorandum o saradnji čime je ozvaničena saradnja Općine Maglaj i Bit Alijanse. Memorandum o saradnji su potpisali načelnik Općine Maglaj, Mirsad Mahmutagić i Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.

Maglaj je općina u srcu Bosne i Hercegovine koja posebnu pažnju želi posvetiti mladim i omogućiti da svoju kreativnost i energiju ispoljavaju u Maglaju.

“Općina Maglaj je prepoznala velike mogućnosti IT sektora što smo već ranije pokazali kroz aktivnu podršku otvaranju IT smjera u okviru Opće gimnazije Edhem Mulabdić, kroz podršku projektu IT Challenge, ali i kroz Memorandum potpisan sa Microsoftom. Dodatni zamah je dala saradnja Općine Maglaj sa Bit Alijansom, kompanijama koje su članovi ovog udruženja i naravno uz aktivno učešće maglajskih kompanija “AICOMP” i “MAGNET STUDIO”. Smatramo da je ovo dobar put za animiranje mladih ljudi do 30 godina da svojom proaktivnošću obezbijede sebi kvalitetan posao programera prolazeći kroz ovaj projekat, ali i način da se mladima pruži šansa da ne razmišljaju samo o odlasku iz Bosne i Hercegovine,” istakao je načelnik Mahmutagić prilikom potpisivanja.

Neizostavna je podrška Bit Alijanse svim učesnicima IT zajednice koje imaju iste ili slične ciljeve kao i Bit Alijanse.

“Bit Alijansa i Općina Maglaj su kroz projekat IT Challenge, iza kojeg stoji Općina Maglaj kao jedan od glavnih organizatora pored Gimnazije “Edhem Mulabdić” Maglaj, započele svoju uspješnu saradnju već u prošloj godini. Maglaj ulaže velike napore kako bi se ojačao trenutni IT kapacitet u ZE-DO kantonu, gdje je bitno napomenuti da je ovo prva općina ovog kantona u kojoj je realizovan IT smjer u srednjoj školi. Raduju nas budući uspješni rezultati koje ćemo realizovati zajedno,” istakla je Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.