Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Fondacija „Hastor“ stipendira 37 učenika sa područja općine Maglaj


img

 

Potpisano je 37 ugovora sa stipendistima osnovnih i srednjih škola iz općine Maglaj sa Fondacijom Hastor, za nove korisnike prvi put, a za ostale proces koji se nastavlja iz godine u godinu.

Seid Fijuljanin, direktor Fondacije Hastor istakao je kako ove godine imaju i 7 studenata stipendista iz općine Maglaj.

„Siguran sam da ova naknada znači osnovcima i srednjoškolcima, onoliko koliko i studentima. Osnovci dobivaju stipendiju u iznosu od 100 KM, a srednjoškolci 150 KM. Vjerujem da ovo zaista olakšava njihovim roditeljima, a ove godine imamo 7 studenata koji će biti korisnici naše stipendije“, kazao je Fijuljanin.

 

 

 

Ajša Delić iz MZ Kopice je korisnik stipendije Fondacije Hastor od 2014. godine i kaže kako upravo zahvaljujući ovoj fondaciji stekla je brojna prijateljstva.

„ Ja sam stipendista od četvrtog razreda srednje škole. Kada sam prvi put primila stipendiju bilo nas je samo četvoro sa područja općine Maglaj, dva studenta i dva srednjoškolca. I taj broj iz godine u godinu raste na veliku radost svih. Ova stipendija mi je od velikog značaja, jer imam sestru, obje idemo na fakultet, pa je uveliko olakšala i nama i roditeljima. Također, zahvaljujući ovoj fondaciji ja sam stekla brojna prijateljstva. Svaki mjesec volontiramo po 10 sati na terenu sa djecom. Obzirom da sam student, redovno idem na sastanke studenata u Sarajevo, stičem razna iskustva i upoznajem ljude raznih profila. Meni je ovo završna godina studija, ali moram zaista istaći da zahvaljujući Fondaciji Hastor privela sam fakultet kraju, stekla iskustvo na različitim poljima i mnogo prijatelja“, kazala je Ajša, studentica Ekonomskog fakulteta u Zenici.