Četvrtak , 28. Mar, 2024

KULTURA - CULTURE

Biblioteka organizovala maskenbal za više stotina mališana

img

Tokom ljeta zabavne radionice za najmlađe

Maskenbali su oduvijek bili radost za najmlađe. Nekoliko stotina mališana i njihovih roditelja, starih i mladih Maglajlija, okupilo se na platou ispred Narodne biblioteke da pokažu koliko su maštoviti ali i da se dobro zabave uz popularnog muzičara Azaharija Omerosoftića-Aku. Bila je to noć puna veselja i mnogi su, barem na nekoliko sati, zaboravili na pandemiju, koronu, mjere i ograničenja. Djevojčice su, kako se to moglo očekivati, prošetale u kostimima najljepših princeza iz bajki, vila, pčelica i leptirića, a dječaci kao akcijski junaci, sportisti ili junaci crtanih filmova.



Bilo je puno odličnih kostima, ali još više dokaza vrlo kreativnih roditelja koji su pokazali da se sa malo boje, puno mašte i vještine mogu načiniti fantastične maske. I u biblioteci su sretni zbog činjenice da se organizacija maskenbala pokazala kao pun pogodak. „Raduje me ovoliki broj djece i njihovih roditelja, nana i djedova. Cila nam je bio da se družimo, da djeca zabave i pokažu svoju kreativnost. Raduje me da biblioteka ima još jedan lijep sadržaj jer uvijek radimo u interesu naših sugrađana, posebno najmlađih“, poručila je Nina Bunjevac-Salkić, direktorica Biblioteke.



U toku i ljetne radionice za najmlađe

I ovo ljeto biće u znaku radionica koje će za najmlađe organizovati maglajska biblioteka. Biće puno pjesme i plesa, druženja s knjigom, a polaznici će imati priliku naučiti i neke korisne stvari, kako ušiti dugme ili posaviti sto. Radionice su edukativno-zabavnog karaktera i namjenjene djeci od 5 do 12 godina. Rad radionica će biti organizovan po grupama uz poštivanje epidemioloških mjera.

 

N.Br./maglaj.net