Četvrtak , 18. Apr, 2024

KULTURA - CULTURE

Novi sadržaj Doma kulture ''Edhem Mulabdić'': Kreativcima ponuđen prostor u centru grada

img

I ove godine Dom kulture „Edhem Mulabdić“ realizuje projekat „Zapis o Maglaju“ kao podršku pojedincima, formalnim i neformalnim grupama građana koji žive na lokalnom području a žele promovisati i predstaviti raznovrsnu paletu proizvoda, od hrane i napitaka, do ručnih radova i umjetničkih djela.

Iz ove ustanove već je upućen poziv svim zainteresovanim koji imaju nešto za ponuditi da svoje stvaralaštvo sugrađanima predstave na atraktivnoj lokaciji u centru grada, odnosno u kućici koja je poklon švicarske organizacije Borderfree na čijem je čelu Maglajka Vanja Crnojević. „Maglaj je grad kreativnosti i ovo je samo jedan od načina da se toj kreativnosti da prostora na zadovoljstvo svih nas. Pozvali smo pojedince, formalne i neformalne grupe građana da se predstave svojim sugrađanima, a cilj nam je i njihovo umrežavanje. Korištenje kućice je besplatno, za izlagače će biti osigurani svi uslovi, a mi očekujemo brojne prijave. Kućica, koja je donacija 'Borderfree' organizacije i naše Vanje Crnojević služiće ovoj ali i drugoj svrsi u budućnosti“, kazala je Svjetlana Zamboni-Radovanović, direktorica Doma kulture. Iz ove ustanove uputli su poziv svima koji žele predstaviti svoj rad ili proizvode se jave u prostorije Doma kulture, kako bi se evidentirali za raspored izlaganja.



Na društvenim mrežama biće objavljen raspored izlagača po danima i svi zainteresovani će moći pogledati proizvode, razmjeniti iskustava i afirmisati kvalitetne domaće proizvode, tradicionalne rukotvorine, predmete napravljene obradom drveta, reciklažom ili decoupage tehnikom, organske sapune i slično.


N.Br./maglaj.net