Ponedeljak , 08. Mar, 2021

KULTURA - CULTURE

Obilježavanje 50 godine župe: Postavljena izložba pod nazivom ''Maglaj i sv.Leopold'' (FOTO)

img

U prelijepom vrtu Svetišta Leopolda Bogdana Mandića, kojeg krasi na desetine grmova ruža i drugog cvijeća, otvorena je izložba slika, grafika i skulptura pod nazivom „Maglaj i sv.Leopold“ koja je privukla veliki broj poštovalaca likovne umjetnosti iz Maglaja ali i okolnih gradova. Nažalost, cijela situacija sa koronavirusom, umnogome je uticala na program obilježavanja značajnog jubileja, 50 godina od obnove župe.

Odlukom Vrhbosanskog ordinarijata 1970.godine obnovljena je maglajska župa, a sedam godina kasnije položen je kamen temeljac za novu crkvu u čast zaštitnika Leoploda Bogdana Mandića.

Sagledavajući povijest župe željeli smo u ovom zlatnom jubileju ponuditi svim građanima i dobronamjernim prolaznicima izložbu likovnih radova, slika, grafika i skulptura s temom 'Maglaj i sv.Leopold'. nadamo se da će ovaj kulturni događaj doprinijeti promociji svetišta sv.Leopolda i samog grada Maglaja“, rekao je na otvaranju izložbe vlč. Franjo Tomić. Izložbu je otvorio Mirsad Mahmutagić, načelnik općine, a svoja djela predstavili su Marijana Pažin-Ivešić, Mladen Ivešić, Kristina Ćavar, Josip Ivešić, Saša Zečević, Admira Bradarić, Amina Mahmić, Fuad Čičkušić, Enis-Bato Hasandžiković, Mustafa Faljić, Šemso Muhić, Asim Goralija i Alojzije Gašparević.

Nakon otvaranja izložbe, sva djela mogu se pogledati u prostoru maglajske Biblioteke i to do 21.septembra. 
N.Br./maglaj.net