Četvrtak , 28. Mar, 2024

KULTURA - CULTURE

Zakazana premijera predstave ''Doće, doće Safo 2''

img

Kraj prošle godine u Maglaju obilježila je i amaterska predstava „Doće, doće Safo“ koju je na scenu postavila neformalna grupa mladih. Od tada do danas puno toga se promijenilo.

Mladi su se organizovali u Udruženje „Sub castro nostro“, obilježili stogodišnjicu Čabrine kafane ali i pripremili novu predstavu „Doće, doće Safo 2“ čija je premijera zakazana za četvrtak, 26.decembar od 19,30 u kino sali „Sarah Bernhardt“.

U predstavi glume Admir Ahmetbegović, Admir Šahbaz, Anisa Pračić-Šehić, Eldina Kepić, Lejla Karahusić, Maid Hamzić, Nadira Bajraktarević i Nedžad Smajlagić. Scenarij je ponovno Admirovo djelo, Anisa potpisuje režiju, scenografiju, šminku i frizuru Šejla Musaefendić i Nadira Bajraktarević. Dizajn promotivnog materijala, tehniku, snimanje i obradu materijala uradili su Admir Velić, Ajdin Aldobašić i Adnan Lemešević a svoj doprinos daju volonteri: Ajdina Hodžić, Ajna Mehinagić, Danis Bradarić, Edina Bradarić Elma Mulasmajić, Emana-Hanan Pinjić, Lejla Mumunović i Nedim Hodžić.

Kako najavljuju iz Udruženja, predstava donosi nove zgode i nezgode članova poroidce Uturić, a mladi daju i svoje viđenje nekih aktuelnih dešavanja u Maglaju ali i našoj zemlji.




N.Br./maglaj.net