Utorak , 23. Apr, 2024

KULTURA - CULTURE

Članovi Gradskog mješovitog hora Maglaj ponovno oduševili publiku

img

Organizovan koncert duhovne muzike „Ramazan – najljepši vrt ljudskih vrlina“

Uoči mubarek mjeseca ramazana članovi i članice Gradskog mješovitog hora Maglaj pod dirigentskom palicom Hane Čizmić upriličili su 21.koncert duhovne muzike pod nazivom „Ramazan – najljepši vrt ljudskih vrlina“. Pokrovitelj i ovog koncerta bio je Mirsad Mahmutagić, načelnik općine.

Hol maglajskih srednjih škola bio je prepun posjetilaca pa se i ovaj put za koncert tražila 'stolica više'. Tokom koncert članovi hora su izvrsno i izuzetno nadahnuto izveli najljepše ilahije posvećene ramazana ali i Bajramu, te sevdalinke. Koliko im se svidio repertora i same izvedbe prisutni su pokazali burnim, višeminutnim aplauzima. „Drago mi je da je publika užiuvala zajedno sa nama. Mi se radujemo svakom susretu sa maglajskom publikom koja izuzetno dobro prepoznaje kvaliutet horskog muziciranja. Za nas sada slijedi nekoliko dana odmora a onda počinju intenzivne probe za naš godišnji koncert koji održavamo u junu“, rekla nam je dirigentica Hana Čizmić.

Prilikom izvedbe nekih ilahija kao što su „Bajrami kada dođu“ i „Bajram dođe, mirišu avlije“ publika nije mogla sakriti emocije, mnogi ni suze u očima jer sve je bilo na vrhunskom nivou i po ko zna koji put mogla se vidjeti odlična saradanja članova hora i solista sa dirigenticom Hanom Čizmić. Ponovni susret članovi Hora ljubiteljima horskog muziciranja najavili su već za 20.juni kada se održava tradicionalni godišnji koncert.


N.Br./maglaj.net