Subota , 20. Apr, 2024

KULTURA - CULTURE

Novi uspjeh talentovane Ene Blitović: Osvojila drugo mjesto na takmičenju ''Pokaži talenat''

img

U organizaciji Turskog kulturnog centra „Yunus Emre“ u Sarajevu je pored „Takmičenja u glumi“, organizovano i finalno takmičenje „Pokaži talenat“. Na takmičenju „Pokaži talenat“, na koje se prijavilo više od 100 učenika, u finalu se predstavilo njih šest. Ena Blitović (12), učenica „Prve osnovne škole Maglaj“ zauzela je izvanredno drugo mjesto.  

Ovo je za Enu još jedan veliki uspjeh, pored prvih mjesta koja osvaja na festivalima za djecu i omladinu, te učešća na brojnim talent takmičenjima u pjevanju. Ena je u Sarajevu pjevala izuzetno zahtjevnu pjesmu „Isyan“. Pjesma je na turskom jeziku i za Enu je predstavljala veliki izazov s obzirom da ne poznaje ovaj jezik. Drugi izazov je bio savladati način pjevanja i melodijske linije koje su specifične i drugačije od onih na koje smo mi navikli, ali i donijeti emociju koju ova pjesma nosi u sebi.



Svojim nastupom je oduševila publiku, ali i članove žirija koji su pohvalno i vrlo lijepim riječima okarakterisali Enin nastup. Sa Enom je radila i za ovo takmičenje je pripremala nastavnica Ermelina Herceg. U Eninoj školi izuzetno su ponosni na ovu djevojčicu iznimnog talenta i prelijepog glasa te što je svoju školi i Maglaj u Sarajevu predstavila u najljepšem svjetlu.

 N.Br./maglaj.net