Četvrtak , 04. Jun, 2020

Koronavirus u Maglaju

2 slučaja (trenutno)
647 testirano
0 samoizolacija
140 oporavljenih

KULTURA - CULTURE

Knjiga ''Huzur'' Martine Mlinarević promovisana i u Maglaju (FOTO)

img

Promocija izazvala veliko interesovanje

Ne znam nikoga u Maglaju, tamo nikada nisam bila. Hoće li mi iko doći na promociju?“. Pitala se ovo Martina Mlinarević pred dolazak u Maglaj i promociju svoga posljednjeg izdanja „Huzur“. Dočekao ju je aplauz i stotinjak Maglajki, ali i po koji Maglajlija. U čitaonici Biblioteke, koja je i organizovala gostovanje, tražila se stolica više. Bila je to izuzetno lijepa večer, puna emocija, bilo je i suza i smijeha, kao i na brojnim promocijama, svugdje gdja Martina Mlinarević promoviše svoju prozu.

Često prekidana aplauzima, Martina Mlinarević govorila je otvoreno i iskreno o borbi sa karcinomom, suočavanju sa najtežim ljudskim strahovima i kako je u sebi pronašla mir, o ljubavi koju je pronašla u najtežim danima. Govorila je i o tome šta je 'bihuzura', reakcijama na naslovnicu na kojoj je bila obnaženih grudi i koliko je sretna što je na poseban način došla do žena koje su saznale za svoj karcinom i to je nešto što je posebno ispunjava i predstavlja najveću nagradu. „Prije sam se svaga plašila, ali kada prođete kroz sve ono kroz što sam ja prošla posljednjih godinu dana uopće niste svjesni da vi to možete izdržati. Sve ono što vam se dešava  gledate nekako sa strane, ne vjerujete da to vi prolazite. Međutim, rak je takva bolest koja od vas traži ili da se borite ili da odustanete, a ja sam odlučila od prve sekunde da će to biti borba bez rezerve. Inače sam vrlo pozitivna i nema toga što mene može 'zakočiti', apsolutno se ne bojim, prigrlila sam život i živim ga punim plućima“, rekla Martina Mlinarević u Maglaju.

 Poklon slika starog Maglaja

Naša je obaveza da građanima ponudimo sve ono što je aktuelno i u trendu. Želimo da naši sugrađani ne moraju zbog ovakvih sadržaja otići van Maglaja, da će ti sadržaji, prije ili kasnije, biti dostupni ovdje. U Maglaju su već gostovali Dževad Karahasan, Marko Vešović, Abdulah Sidran, Goran Milić i mnogi drugi, pa zašto ne i Martina Mlinarević“, izjavila je Nina Bunjevac-Salkić, direktorica Biblioteke. Martinu Mlinarević na boravak u Maglaju podsjećaće i slika sa motivima starog dijela grada, akademskog slikara Fuada Čičkušića koju joj je uručila direktorica biblioteke Nina Bunjevac-Salkić.

 N.Br./maglaj.net